O brașoveanca a avut neplăcerea să trăiască o experiență, pe care nu și-ar fi închipuit că i s-ar fi putut întâmpla vreodată.
Se întâmpla în luna septembrie a acestui an, atunci când o doamnă din Brașov, s-a deplasat la cimitirul unde încă din 1977, familia deținea 4 locuri de veci în care sunt înmormântați înaintașii domniei sale.
Vorbim despre cimitirul parohiei Sfânta Treime din Dârste, cunoscut ca fiind un cimitir exclusivist unde locurile de veci se lasă moștenire din generație în generație.
Deși în cavoul de patru locuri îi sunt îngropate bunica maternă, Agoston Maria, soțul acesteia Agoston Victor și părinții Culică Costachi și Arinina, surpriza a fost una de proporții atunci când a văzut că în același cavou, din 05.08.2024 își dormea somnul de veci și soția fratelui vitreg a mamei sale, Agoston Sofia.
După decesul bunicii și al soțului acesteia din anii 1977 respectiv 1987, locul de veci a fost lăsat moștenire fiicei acestora și soțului Culică Costachi și Arinina, părinții doamnei cu pricina și a surorii acesteia. După decesul părinților, în 2003 respectiv 2010, locul de veci a fost moștenit de către soră, iar de atunci rămășițele omenești ale celor 4 persoane sunt în cavoul de patru locuri.
În 05.08.2024, soția fratelui vitreg al defunctei Culică Arinina, Agoston Sofia a trecut la cele veșnice, iar urmașii acesteia, aparent profitând de coincidența de nume a defunctei și de vârsta înaintată a persoanei care se ocupă de contabilitatea Bisericii Sfânta Treime din Dârste (care le este și vecină de scară), au ales să își îngroape mortul în locul de veci cu pricina.
Întrebat telefonic despre această hilară situație, preotul Bogdan Vasile, a făcut referire la un document de preluare a locului de veci încheiat între parohie și una dintre moștenitoarele locului de veci, făcând mențiunea unui fals în declarații, aceasta fiind și cauza principală prin care s-a ajuns în aceasta situație.
Totuși având în vedere registrul de evidență al locurilor de veci, car cuprinde două rubrici, stânga – persoanele decedate și dreapta – deținătorul locului de veci, întrebarea care se pune este cum a fost posibil ca după 14 ani de la ultima înmormântare, în care aparținătorul a achitat contribuția anuala a locului, să poată fi înmormântat alt mort?
Să vi fost oare vorba despre o neglijență în serviciu încununată cu o taxa de înmormântare în cuantum de 1600 lei?
O altă enigmă este modalitatea în care într-un cavou cu 4 locuri de veci au fost înmormântate 5 persoane. Având în vedere faptul ca mama Culică Arinina era ultima locatara a locului, ce s-a întâmplat cu osemintele acesteia, astfel încât reprezentații parohiei au făcut loc și defunctei Agoston Sofia?
Până la soluționarea, sperăm pe cale amiabilă, a acestei ciudate situații, vă lăsăm pe Dvs. să trageți concluziile.